Min kamera

Publicerad 2014-02-28 @ 20:27:03 | Kategori: Fotografi 

 
 
KAMERA
Systemkamera eller kompaktkamera? En digital systemkamera.
Vad har du för kamera? FujiFilm XM1
Fotar du med Raw eller JPEG? Raw.
I vilka lägen fotar du? Oftast manuella eller där jag själv ställer in bländaren.
Vad är roligast att fotografera? Människor! 
Hur många objektiv har du? För tillfället två, men ska strax köpa en till!
Föredrar du fasta eller zoom objektiv? Fasta faktiskt. Hade svårt för det i början, det är ju så mycket lättare att kunna zooma men med ett fast objektiv blir bilderna bättre. 
Har du tappat bort något objektivlock? Ja! Letar fortfarande, haha.
Vad blir ditt nästa inköp? Ett nytt objektiv. 
Har kameran något namn? Haha, nej. 

BILDBEHANDLING
Vad har du för photoshop? Adobe Photoshop Elements 11 och Lightroom.
Hur redigerar du en bild? Jag brukar ljustera ljuset, klarheten och lystern i Lightroom och sedan lägga på mer ljus och kontrast i Elements.
Vilket format sparar du i? JPEG oftast, sedan PNG eller GIF.

ÖVRIGT
Har du varit på något fotouppdrag? Yes! Fotokurs med Rami Hanna, Stockholm Fashion Week och stått som fotograf för Linda och Jenny Fuglsang.
Har du sålt bilder? Nej, inte än. 
Vad blir ditt nästa fotouppdrag? Plåta snygga männsikor på gatan till streetstyle-bloggen (mer info snart!).
Kommer folk fram till dig och frågar om du säljer bilder? Nej. 
Nu är det sista frågan, tycker du att du är en bra fotograf? Ja det tycker jag! Jag har ett bra öga för vad som gör en snygg bild :)
 
 
46 kommentarer



Fotoprojekt 2014

Publicerad 2014-02-28 @ 20:04:50 | Kategori: Fotoprojekt 


Då var det dags för månad nummer två! Om ni tittar tillbaka på januari-bilen känns det som samma bild, bara att man här har tagit bort snön haha. Meningen är inte riktigt att det ska vara en slående vacker bild utan visa förändringen i naturen under ett års gång. Kommer bli riktigt fint när jasminen blommar ut i vår! 
 
0 kommentarer



Dans för fulla muggar

Publicerad 2014-02-27 @ 22:50:00 | Kategori: Dans 

 


Videos från danslektionen i tisdags. Välj HD! 
 
Jag har nog aldrig haft så här ont i kroppen i hela mitt liv. Jisses! För att inte ens tala om benhinnorna. Usch, vad de tar stryk. Blev till och med tvungen att hoppa över en av mina dansklasser ikväll eftersom jag knappt kunde stödja foten. Vi har ju matat in koreografi och tränat som galningar hela skoldagarna långa, och sen har jag ju kvällsträningar på det. Här ovan är inspelningar från lektionerna i tisdags (alltså inte med klassen). Jag har nog på mig undefär den fulaste t-shirten jag äger som var så där lagom genomblöt efter sammanlagt 8 timmars dansträning haha. 
 
Nu kallar sängen på mig. G'night, folks ♥
 
 
0 kommentarer



Ny design

Publicerad 2014-02-26 @ 19:03:13 | Kategori: Bloggdesign 

 
 
Så där, då var det dags för något nytt! Finslipat på denna ett tag nu och är stolt att äntligen få visa upp den :) 
Gillar konceptet med en rörlig header, tror jag kör med det ett tag framöver men kanske byter ut bilder då och då. Något jag sett dock är att menyn (som tog en evighet att fixa med!) hoppar fel i mobilversionen. Tyvärr är det ingenting jag kan göra åt.. 
 
Har en helt del att fixa nu med inläggen för att få dem rätt eftersom de nu är anpassade till den förra designen. Har också förnyat mina kategorier så att sortera allt kommer ta ett tag men vänta tills helgen så ska allt vara på sin plats! Nåå, vad tycks då?
 
 
1 kommentarer



Klassresa

Publicerad 2014-02-26 @ 11:18:00 | Kategori: Vardagsliv 

Alltså, min klass är bara bäst.
Vi hade så sjukt kul i måndags när vi åkte till Göteborg! Första klassresan för oss faktiskt. Vi åkte alltså som sagt till Balettakademien och under dagen fick vi titta på en klassisk balettlektion, en steppklass, prata med rektorn och några elever om utbildningen och sen vara med på deras sånglektion. Helt fantastisk! Alltid varit sugen på deras musikalutbildning men nu är jag ju eld och lågor! Mycket tanke (och pengar...) krävs ju dock innan man söker in, så får se. Just nu känner jag att jag inte riktigt har vad som krävs. Väljer jag att söka in krävs det så mycket jobb!
 
På kvällen fick vi se musikalarnas slutproduktion på akademien och jäklar vad bra de var! Fick typ den bästa platsen också så kunde allt och alla. Deras agerande, låtarna, talangen, känslan - allt var bara så bra. Riktigt kul att se! Dock så kom vi ju inte hem förns efter midnatt men lätt värt att vara helt död i skolan idag för det ;)
 
Här nedan kommer en bildbomb från dagen. We're sexy and we know it!
 
 
 
 
0 kommentarer



LOVET LIDER MOT SITT SLUT

Publicerad 2014-02-23 @ 18:07:00 | Kategori: Vardagsliv 

 Bilder från i torsdags då jag och familjen tog en tur till Helsingborg över dagen! Middag, shopping och en tur till Dunkers för Christer Strömholms fotoutställning stod på schemat.
 
Känner mig så dålig med uppdateringen just nu men finner ingen ork! Lovet har egentligen inte känts som ett lov, haft saker att göra varje dag men ser verkligen fram emot de kommande två veckorna. Imorgon åker jag och klassen till Göteborg för att besöka Balettakademin och även se deras musikal Godspell. Resten av veckan, och även nästa, har vi vår s.k praktik som i år går ut på att öva öva öva inför vår dansföreställning! Egentligen skulle vi haft föreställningar fr.o.m v 10 men vi är så många som varit sjuka så vi fick ta den veckan till att öva istället. Lite surt eftersom då innebär det att vi inte kan ha lika många föreställningar, men gör hellre ett bra jobb färre gånger än ett sämre fler. 
 
 
0 kommentarer



THE LAST SONG

Publicerad 2014-02-18 @ 21:17:00 | Kategori: Vardagsliv 


Älskar denna filmen! 
 
Jag är fortfarande i full rulle med den nya designen, så all tid jag har över från jobb, revy, vänner och annat läggs på det just nu. Men tänkte ta en liten paus och titta på filmen skapad utifrån min absoluta favoritbok, The Last Song. Nicholas Sparks är min favoritförfattare och jag tror inte jag känner någon som inte gillat hans böcker eller framför allt, filmerna. Ringer The Notebook, Dear John, The Lucky One eller A Walk To Remeber några klockor? Jajamen, alla dessa filmerna är baserade på böcker skrivna av den fantasiska Mr. Sparks. Jag må inte vara det största Miley Cyrus-fanet heller men i denna filmen spelar hon otroligt bra. 
 
 
0 kommentarer



PASSION

Publicerad 2014-02-16 @ 01:07:00 | Kategori: Dans 

 
"För mig handlar det inte om att vara perfekt. Jag strävar inte efter att bli bäst. Jag strävar efter att hela tiden förbättras. Det här är jag och vad jag älskar mest av allt. Det handlar inte om PERFEKTION, utan PASSION."
 
 
Här är en liten dansvideo jag kokade ihop igår. Kände att jag behövde dansa av mig efter att ha legat hemma sjuk så länge, något som var väl behövt! Dansade tre långa timmar och kameran hängde med under tiden. SÅ skönt att bara sätta på musiken och improvisera, se vad som händer. Och kameran fångade allt ;)
 
Har förresten blivit helt förälskad i Kygo's remixer. Denna särskilt men har ni inte hört deras version av Ed Sheeran's I See Fire, lyssna här. Helt otrolig mix!
 
 
0 kommentarer



Valentine's Day

Publicerad 2014-02-14 @ 18:35:00 | Kategori: Vardagsliv 

 
 
Glad alla hjärtans dag på er allesammans! ♥ 
Idag firar vi kärlek så låt oss sprida så mycket som möjligt! LOVE TO EVERYONE!!! Okej, riktigt så peace-love-and-understanding ska jag inte vara men jag gillar ändå att uppmärksamma den här dagen :) inte för att jag själv kommer fira så särskilt mycket..
 
Dagen i ära ska jag samla på mig ett par riktigt bra filmer (några jag inte sett, tar alltid samma!), min favoritdricka i form mousserad fransk granatäppelcider och räddaren i nöden, choklad. Önskar er en trevlig kväll med lite slängkyssar! Särskilt till de ensamma där hemma, som jag själv hehe.. puss puss! 
 
 
0 kommentarer



Say Something

Publicerad 2014-02-12 @ 12:23:00 | Kategori: Vardagsliv 


Kan inte sluta lyssna på detta.. Helt otroligt. RYSNINGAR!
 
 
0 kommentarer



I'm officially a streetstyle photographer!

Publicerad 2014-02-11 @ 20:34:00 | Kategori: Fotografi 

Photos by me
 
Under FW träffade jag det snyggaste och trevligaste syskonparet, Linda och Jenny, och fick möjligheten att fota dem ett flertal gånger. Dessa är tagna utanför Berns och på Cheap Monday. Inte helt fel att hamna som fotograf på deras blogg och Instagram! Nu kan jag officiellt kalla mig för en streetstyle-fotograf (och dö lycklig, haha). 
 
Kika in deras blogg här.
 
 
 
0 kommentarer



Sick and tired of being sick and tired

Publicerad 2014-02-10 @ 12:11:00 | Kategori: Vardagsliv 

Ligger lite nere nu känner jag, så bloggen får lida ett tag till. Åker ofta på sjukdomar men den här förkylningen bara vägrar ge sig! Över två veckor har gått nu. Låg hemma hela förra veckan och har skolarbeten som bara väller in. Lägg träningar, dansföreställningar, musikalrep och revy på det så tror jag ni kan förstå min stress. Men försöker se det positiva i att det är lov nästa vecka i alla fall! Skönt som attan!
 
Nu ska jag plugga lite till och se om jag orkar få igång någon ny design kanske? :) puss & kramis
 
 
0 kommentarer



Bored

Publicerad 2014-02-03 @ 15:54:00 | Kategori: Vardagsliv 

Kände att jag behövde lite frisk luft så tog mig en liten promenad. Så jäkla härligt att bo så nära havet vid sådana här tillfällen! Friskare luft får man ju inte. Fyra plusgrader dessutom, inte helt fel. Dock inte lika kul att jag fortfarande är sjuk.. Varit hemma sedan fredag bortsett från några timmars jobb under lördagen. Avskyr verkligen att bara ligga i sängen, dricka liter av te med honung och frossa i How I Met Your Mother avsnitt samtidigt som plugget bara rasar in och man har noll ork att ta itu med någonting av det. Fy! 
 
 
 
0 kommentarer



Hunkydory A/W 14

Publicerad 2014-02-02 @ 22:14:00 | Kategori: Stil 

 

Här ovan är mina favoriter från Hunkydorys kollektion. Tror aldrig att de har gjort ett plagg som inte har väckt ha-begär hos mig. Min kärlek till detta märket är ENORMT. Älskar byxorna på de första två bilderna och den gråa kappan Theres bär är ju to-die-for. Får se vad som hamnar i butik, och om plånboken är generös nog att kunna erbjuda någon av de där byxorna ett nytt hem i min garderob, hehe..

 

 

0 kommentarer



MBFW DAY 2

Publicerad 2014-02-01 @ 20:05:00 | Kategori: Fotografi 

All photos by me 
 
Att hamna frontrow på Ida Sjöstedt visningen var helt makalöst! Jag satt på bästa platsen för att se modellerna först men sämsta plats för att fotografera, haha. Men gudars, klagar inte! Och sen kommer vi till Cheap Monday.. Vad kan jag säga? Ma-giskt. Wow, säger jag bara. Helt otrolig, bland det grymmare jag sett nånsin. Låten de hade valt var en remix av Eternal Flame och sen visningen har jag inte kunnat sluta lyssna på den! Måste hitta versionen de hade.. 
 
 
0 kommentarer




Om mig



Namn:
Sigrid Bernulf
Bor: Båstad
Studerar: Musikallinje med inriktning teater, dans och sång.

Jag är tjejen som lever och andas dans och som älskar att leka IT-expert. Drömmer om ett jobb inom webbdesign och är hopplöst kär i min kamera. Jag har ett ständigt behov att få skapa och gillar att ha många bollar i luften.

På min fritid jobbar jag som dansledare, spenderar alldeles för mycket tid framför spegeln med sminkväskan och låtsas leva ett parallellt liv som make-up artist.

I höstas tog jag initiativet och startade Apelryds Elevkår som jag nu blivit vald att sitta som ordförande i. Jag älskar att engagera mig i skolfrågor och tillsammans med de andra styrelsemedlemmarna skapa event, spex, fester och tävlingar för att sätta guldkant på skoldagarna.

Välkomna in i min oas där det bjuds på en fullspäckad vardag, stil och inslag av det bästa jag vet, dans.