Publicerad 2013-06-09 @ 19:09:00 | Kategori: Vardagsliv 
     
     
ph by Linda Lomelino
När jag var i Eskilstuna förra helgen gick jag, Elin och Mathilda runt och tjuvplockade syrener från andra folks trädgårdar för att pynta Thildas hem (helt normalt, jag vet) och så helt plötsligt börjar Elin äta på dem. Jag fattade ingenting men det visar sig att syrener har en söt nektar i sina små blommor som smakar ljuvligt! Så när jag just precis råkade klicka mig in på en blogg där det stod om syrensocker var jag bara tvungen att ta reda på mer om det.
Tydligen är det väldigt enkelt att göra; plocka syrenerna, helst från grannens trädgård för att göra det hela roligare men detta är inget måste, låt dem ligga ett tag så att du inte får med några kryp, blanda dem sedan i en burk med sockret och låt stå ett par dagar. Perfekt till bakning och som sötningsmedel till teet. Inga ord kan förklara min kärlek till dessa blommor!